Rulada picanta cu nuca si ardei iute

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2016 | 4681 vizualizari

 

Rulada aceasta am pregătit-o prima oară pentru întâlnirea bucătăraşilor,am vrut să-i surprind cu ceva mai “altfel”.Tare m-am bucurat când am văzut că a fost apreciată aşa că am refăcut-o zilele acestea.Este o combinaţie inedită,carne,dulceaţă de ardei iute şi nucă, dar care ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper
  • Boia de ardei
  • 3 caţei de usturoi
  • 1 lingura pesmet
  • 2 felii de pâine
  • 1 ou
  • Patrunjel si marar verde
  • 2 linguri dulceaţă de ardei iute
  • 100 g miez de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada picanta cu nuca si ardei iute:

Am condimentat carnea,am adaugat pesmetul,oul,verdeata,usturoiul  pisat si pâinea ,pe care am înmuiat-o în apa calduta,am stors-o si am farâmitat-o.

Am omogenizat totul foarte bine si am împartit compozitia în doua.Am pregatit doua rulade mai subtiri.

Pe o hârtie de copt am întins carnea astfel pregatita, ca si o foaie de rulada.

Deasupra carnii am pus un strat subtire de dulceata de ardei iute(daca va place foarte picant,puteti sa puneti mai multa) si am presarat miezul de nuca pe care l-am tocat grosier.

Am rulat ajutându-ma de hârtie,apoi  am asezat-o  într-o tava în care am pus hârtie de copt.

La fel am procedat cu carnea ramasa.

Am pus rulada la cuptor la 200 de grade si le-am lasat pâna ce s-au copt.

Se feliaza dupa ce s-a racit.

Se poate servi ca aperitiv sau alaturi de o garnitura.

 

 

S-aveţi pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada picanta cu nuca si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diaconta 1

07.03.2017, 14:37

Stefy,eu am repetat-o de multe ori si a fost apreciata si de musafiri

diaconta 1

07.03.2017, 14:38

Catalina L



Catalina L
1

08.10.2016, 21:25
.

superba , esti tare in rulade
)))))))))))
tare in ruladele din carne ca la celelalte mai am de exersat

diaconta 1

07.03.2017, 14:42

Mirela,pana am raspuns tu ai si pregatit-o ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu sunca si cascaval