Este o friptura pentru masa de pranz, extrem de simplu de facut , dar super delicioasa. Carnea este foarte frageda, suculenta, cu o crusta crocanta de soric deasupra care cu o singura miscare se da jos foarte simplu...
Bucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa si vinul. Se da la cuptorul incins la 150-160 grade pt 2 ore si 30 minute. Se scoate carnea pe un fund de lemn, se indeparteaza ata, se feliaza(ATENTIE!! soricul este tare si veti avea nevoie de un cutit foarte bine ascutit, daca doriti sa taiati feliile cu tot cu soric). Se serveste cu garnitura si muraturile preferate. Pofta buna!!!
1
temperatura focului sa nu depaseasca 160 grade, carnea trebuie facuta la foc moale pe o perioada mai mare
2
daca intampinati greutati la felierea carnii cu tot cu soric, indepartati soricul, este ca o crusta, apoi feliati
3
zeama lasata in nici un caz nu se arunca, are o savoare deosebita si se foloseste in loc de sos alaturi de friptura