Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 2862 vizualizari

 

Cand aveti prin frigider albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele , asta poate fi o idee

 

INGREDIENTE

  • Aluat rulada :
  • -6 albusuri
  • -6 linguri zahar
  • -1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate –optional
  • - 4 linguri faina
  • -o jumate plic praf de copt
  • Pt crema:
  • -400 gr branza de vaci sau ricotta
  • -4 linguri zahar pudra
  • -4 linguri zahar tos
  • -300 gr capsuni congelati sau proaspeti
  • -2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni:

Blat :

Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.

Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .

Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .

Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .

In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.

Crema :

Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .

O lasam deoparte pana se raceste putin .

In acest timp pregatim branza  cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.

Amestecam branza  cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.

Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .

Dupa ce e rece o desfacem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni