Rulada de Craciun

de Ligia Bxl in Prajituri, 4 Dec 2010 | 7614 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • putina sare
Crema:
  • 500 ml de lapte
  • 4 linguri faina
  • 50 gr nuci macinate
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom
  • pentru ornat o ciocolata neagra si zahar pudra
  • 150 gr de unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de Craciun:

Blat:se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se ruleaza si se lasa putin la racit.

Crema:se fierb toate la foc mic,se raceste si se adauga untul sau margarina,esenta de rom si nucile.Se deruleaza  blatul si se unge cu aceasta crema,pe deasupra se orneaza cu ciocolata si zahar pudra.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada caramel