De mult aveam propus sa fac o rulada, si pe moment mi-a venit sa adaug si nuca macinata. I-a dat un gust deosebit.. Doar crema nu s-a asezat cum trebuie,cred ca am pus prea multa :))
Pentru blat:
Pentru crema de vanilie:
Glazura:
Optional:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :)
Se adauga galbenusurile,apa si cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn se omogenizeaza usor de jos in sus.
Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.
Se pune intr-o tava cu hartie pergament.
Se da la copt 30 de minute la foc mediu
Se scoate din cuptor si se rastoarna peste un prosop umed si se ruleaza.
Crema de vanilie:
Peste laptele rece se adauga plicul de crema,zaharul pudra si cel vanilinat si se amesteca cu mixerul la viteza mica apoi cateva minute la viteza mare.
Asamblare:
Rulada se desface de hartia pergament.
Se unge cu cateva linguri de Nutella,se adauga si crema de vanilie,se intinde pe toata suprafata blatului.
Se ruleaza.
Praful de glazura se amesteca cu 3 lingurite de apa rece si se intinde peste rulada.
Se presara cu nuca macinata.
Se da cateva ore la frigider.
1
crema de vanilie se adauga cateva minute la frigider inainte de a fi intinsa.