Rulada cu fulgi de zapada

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 2556 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 albuș de ou
  • 50 g zahăr pudră
  • 80 g faina
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru aluat:
  • 6 albușuri de ou, la temperatura camerei
  • 80 g zahăr pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • colorant
  • 80 g făină
  • un vârf de cuțit de sare
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 300 g mure
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu fulgi de zapada:

Bati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus. Adaugi si zeama de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Umpli o punga cu aluat. 

Fixezi un sablon cu fulgi de zapada pe un suport tare (un tocator) si deasupra asezi o foaie de hârtie de copt. Utilizezi șablonul pentru a te ghida si formezi fulgii de zapada pe hartia de copt. Dupa ce ai facut toti fulgii de zăpadă, pui hârtia de copt cu fulgi de zăpadă în congelator, timp de 30 minute. 
Intre timp, bati albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul si bati până cand albusul formează tepi. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si sucul de lamaie. Treptat adaugi faina si amesteci usor de jos in sus pana cand incorporezi toata faina.

Scoti hartia de copt cu fulgii de zapada si o asezi pe o tava, apoi torni deasupra aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, timp de 10-12 minute.

Rastoarna rulada pe o alta hartie de copt si apoi trage usor de hartia de copt de pe partea cu fulgii de zăpadă. Pune o altă bucată de hârtie de copt pe partea cu fulgii si rastoarna rulada astfel incat fulgii de zapada sa fie in jos. Ruleaza rulada si infășoar-o într-un prosop de bucătărie. Las-o sa se raceasca complet.

Pentru crema, mixezi branza mascarpone cu zaharul si esenta de vanilie. Daca ti se pare prea groasa crema, poti adauga o lingura de smantana. 

 Dupa ce s-a racit rulada, o desfaci si intinzi crema de branza, asezi murele deasupra si o rulezi cat mai strans. O invelesti in hartie de copt (sau folie alimentara) si o dai la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu fulgi de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

19.01.2017, 19:09

Woww ce fulgi prefecti Cum i-ai facut cu pos-ul sau pensula????? Minunat chec

oanapl 1

21.01.2017, 17:04

Multumesc! Fulgii i-am facut cu o punga taiata la un colt.

Ancutsa 1

17.12.2018, 20:08

Ce frumoasa e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui si nuci