Rulada cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 28 Oct 2011 | 7490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 lingurite cacao
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 220 ml lapte
  • 3 lingurite zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zahaul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si coacem in cuptorul incins timp de 12-13 minute. Scoatem cu grija blatul pe un prosop de bucatarie usor umed si rulam cu grija. Lasam sa se racesca.

Pregatim crema. Intr-un vas punem praful pentru crema si 220 ml lapte. Mixam pana rezulta o crema mai tare, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam un pic. Se da crema la rece pana cand blatul se raceste. Dupa ce s-a racit desfacem blatul din prosop cu grija sa nu se rupa. Intindem crema peste blat si rulam cu atentie, apoi invelim rulada in folie de plastic/aluminiu si dam la rece 1-2 ore pana se intareste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta