Este o reteta inspirata din Cartea regala de retete , dar nu am respectat-o intocmai . Este cu green sugar si a fost un succes , fiind o chestie mai altfel . Se poate servi cu frisca .
Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.
Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.
Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.
Dizolvam gelatina in putina apa rece .
Intr-o alta oala puneti la incalzit vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place si de preferinta dulce sau demisec.
Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatina dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.
Oprim focul .
In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant . Lasam sa se raceasca la temperature camerei si apoi punem la frigider .
Este foarte bun daca folositi un vin spumant bun .
1
green sugar poate fi inlocuit cu zahar
2
gustati ca sa vedeti cat de dulce este si mai adaugati indulcitor/zahar