Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 18 Feb 2010 | 5597 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Este o mancare de vara,gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii sanatoase(adica mari).
  • 300 gr sunca afumata de porc
  • 400 gr cascaval ras.
  • 10 ciupercute intregi pentru tocat(din conserva).
  • 1 catel de usturoi.
  • 1 legatura de patrunjel.
  • 100 gr orez prefiert.
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • legume uscate(plafar) 
  • delikat de legume.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci.:

Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe razatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.

Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai fin,delikat  de legume,piper proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.

Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yena,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yena(daca nu avem capac punem o folie de aluminiu) si bagam la cuptor pentru o ora.Uleiul de masline este optional,se poate si fara.

Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practic.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.

Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca rumenita cu cascaval