Un pranz bogat in vitamine si gustos asta am vrut eu sa reprezint azi,o combinatie care imi place foarte mult,orez cu peste,deci iata rezultatul,pofta mare!
Pregatirea este chiar foarte simpla,deci eu am inceput cu orezul,am pus o cratita la foc cu morcovii taiati marunt si cu avocado cubulete,am pus un fir de ulei de masline,foaia de leustean,ceapa,si am data la calit un pic impreuna cu limoncello sau vin alb dulce,am pus intr-o alta cratita si apa la fiert ca sa am sa adaug la orez,am aduagat si orezul la verdeturi si am amestecat bine ca sa nu se lipeasca de fund,am adaugat din cand in cand si apa fiarta,am sarat si piperat dupa gust,am curatat si rosiile si le-am taiat mici si le-am adugat la urma pt efect de culori.am gustat la urma daca mai trebuia un pic de sare sau piper.
Am pregatit si pestele,l-am spalat si curatat,l-am taiat in doua in lung si in lat si l-am asezat intr-o tavita de iena tapetata cu folie de aluminiu si unsa cu ulei de masline,l-am condimentat cu sare curry din belsug,foi de dafin,rozmarin,salvie,si limoncello,am acoperit cu foile de aliminiu si suprafata,am bagat tavita la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20,25 de minute,apoi am verificat cu o furculita,si era gata de pus la masa.Pofta mare!