Risotto cu avocado si peste la cuptor

de alba_zori in Peste, 21 Mar 2012 | 4682 vizualizari

 

Un pranz bogat in vitamine si gustos asta am vrut eu sa reprezint azi,o combinatie care imi place foarte mult,orez cu peste,deci iata rezultatul,pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • un peste macrou(merluciu),sau orice altfel de peste.
  • un avocado nu destul de matur.
  • 2 morcovi.
  • ceapa taiata fin.
  • o foaie de leustean sau patrunjel.
  • sare dupa gust.
  • piper dupa gust.
  • vin alb sau limoncello.
  • 2 rosii mici curatate de coaja si seminte.
  • 5 linguri de orez.
  • foi de dafin.
  • rozmarin.
  • salvie.
  • curry dupa gust.
  • 3 rosii mici umplute cu orez pt ornament.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu avocado si peste la cuptor:

Pregatirea este chiar foarte simpla,deci eu am inceput cu orezul,am pus o cratita la foc cu morcovii taiati marunt si cu avocado cubulete,am pus un fir de ulei de masline,foaia de leustean,ceapa,si am data la calit un pic impreuna cu limoncello sau vin alb dulce,am pus intr-o alta cratita si apa la fiert ca sa am sa adaug la orez,am aduagat si orezul la verdeturi si am amestecat bine ca sa nu se lipeasca de fund,am adaugat din cand in cand si apa fiarta,am sarat si piperat dupa gust,am curatat si rosiile si le-am taiat mici si le-am adugat la urma pt efect de culori.am gustat la urma daca mai trebuia un pic de sare sau piper.

Am pregatit si pestele,l-am spalat si curatat,l-am taiat in doua in lung si in lat si l-am asezat intr-o tavita de iena tapetata cu folie de aluminiu si unsa cu ulei de masline,l-am condimentat cu sare curry din belsug,foi de dafin,rozmarin,salvie,si limoncello,am acoperit cu foile de aliminiu si suprafata,am bagat tavita la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20,25 de minute,apoi am verificat cu o furculita,si era gata de pus la masa.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu avocado si peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

22.03.2012, 01:46

imi place tare mult

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:42

MIUTA 1

22.03.2012, 12:37

Imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hake la cuptor