Risotto cremos cu sofran si baby spanac

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Noi 2015 | 4893 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand fac un risotto si declar cu toata convingerea ca este cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata. Este cremos, moale, l-am facut in ideea de al servi alaturi de o friptura de pui, dar merge mult mai bine simplu, sa-l poti degusta din plin, pentru ai simti aromele si textura. Sofranul, chiar daca este cel mai scump condiment din lume, l-am cumparat pentru ami satisface curiozitatea. Nu am gasit pana acum mancarea potrivita pentru al folosi, insa se potriveste foarte bine cu orezul, cu risotto…Ce este esential la acest fel de mancare cu orez: se foloseste orez cu bobul rotund(Arborio), se amesteca mereu(nu se lasa nesupravegheat), se adauga treptat lichidul(supa).

 

INGREDIENTE

1 castronel mic plin cu orez cu bobul rotund 270-300 gr

  • 1 ceapa rosie( sau alba)
  • 50 gr unt gras
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3-4 ciupituri de sofran
  • 2 linguri mascarpone
  • 70 gr parmezan
  • 3 maini de baby spanac proaspat
  • Sare roz de Himalaya cu chili dupa gust sau sare si piper dupa gust
  • 70-80 ml vin alb demidulce
  • Aproximativ 1 litru supa de pui sau legume
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cremos cu sofran si baby spanac:

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam apoi orezul, amestecam si amestecam. Intre timp supa de pui am folosit eu, trebuie sa stea pe aragaz sa fie fierbinte. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul se adauga cate 150-200 ml supa fierbinte si sofranul. Se amesteca mereu in orez si de fiecare data dupa ce orezul absoarbe lichidul se completeaza cu supa fierbinte. Eu am estimat ca am folosit aproximativ 1 litru supa. Cand orezul este fiert, risotto-ul trebuie sa fie moale, aproape sa curga cu usurinta de pe lingura, nu este un pilaf, dar nici orez cu lapte.Se adauga sare dupa gust, piper, daca nu holositi sare roz de Himalaya cu chili, mascarponele si se amesteca. Se lasa cateva secunde pe foc pana mascarponele s-a topit si s-a incorporat in orez, apoi se adauga parmezanul ras fin si se amesteca. Oprim focul, adaugam spanacul curat si fara codite, amestecam si gata. Este suficienta caldura mancarii fierbinti pentru a gati spanacul. Se serveste risotto-ul imediat cald. Sa va fie de folos reteta!!

TIPS-URI

1

Daca stiti de la inceput cata supa veti folosi adaugati sofranul in supa, pentru asi elibera culoarea si aroma

2

Daca nu aveti sau nu va place spanac puteti sa puneti patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cremos cu sofran si baby spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:43

Ce bun arata!Si eu il fac mereu cu sofran....dar indian...si muuuult patrunjel

Merisor 1

24.11.2015, 08:59

Like!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:44

excelent...o bunatate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv spring rolls cu pui