Sarbatori cu bine sa aveti !
Pentru Reteta de tort fulg de nea cu visine sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, unt, nuca, visine.
Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am incorporat in bezea cu miscari lente d ejos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt 3 blaturi . Am uns forma de silicon cu putin ulei si am pus prima parte din compozitie, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 15-20 min, am facut testul scobitorii. Am procedat la fel de inca 2 ori, am obtinut 3 blaturi pe care le-am lasat sa se raceasca bine.
Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, le-am mixat bine. Laptele l-am infierbantat apoi l-am turnat peste amestecul obtinut din galbenusuri, zahar si amidon, am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase, apoi ama sezat castronul pe baia de abur. Am amestecat continuu pana ce a inceput sa se ingroase crema, am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat untul. Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca cateva ore.
Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.
Dupa ce crema a stat la rece cateva ore bune, am adaugat frisca si am mixat 1-2 min la viteza mica, pana am obtinut o crema spumoasa.
Asamblare : Inainte sa ma apuc de tort am pus visinile intr-o sita sa se scurga de sucul in care au stat conservate ( se pot folosi si visine congelate sau din dulceata).
Pe un platou am asezat primul blat l-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am insiropat cu siropul de la visine. Am intins un strat de crema, peste care am asezat visinele scurse, peste ele am mai intins un strat subtire de crema. A trebuit sa ma misc cu talent avand in vedere forma blatului. Am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, si am procedeat la fel ca la primul blat, am asezat si al treilea blat insiropat, am intins crema si am ornat cu visine, ciocolata topita si in mijloc am pus drajeuri de ciocolata neagra. Sau exista varianta sa-l ornati cum va trece prin cap talentul.