Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

de RODIMUR in Torturi, 11 Feb 2024 | 2273 vizualizari

 

Înainte de ziua Sf. Valentin, un tort cu multă ciocolată este tot ce poate fi mai de dorit.
Pentru Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, mascarpone, smantana, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 125 grame de zahăr tos
  • 100 grame de făină albă
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru cremă:
  • 500 grame de mascarpone
  • 500 ml de smântână (pentru frișcă)
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 1-2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare extrafină
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 100 ml de apă
  • esență (de rom, vanilie...)
  • Pentru decor:
  • 200 grame ciocolată de lapte
  • 1-2 linguri de ulei
  • bomboane de ciocolată
  • bețișoare de ciocolată
  • ornamente de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare, până ce iau volum. Apoi se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat și se mixează întruna. Se adaugă apoi pe rând gălbenușurile și se mixează până ce zahărul nu se mai simte. În continuare se adaugă făina ”în ploaie”, apoi cacaua, se uniformizează compoziția și se toarnă în forma de copt.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu și se lasă până ce blatul crește și se rumenește frumos. Când este gata, se oprește focul, dar se mai lasă tava acolo, cu ușa cuptorului deschisă, pentru ca blatul să se acomodeze cu temperatura din bucătărie. Blatul se va felia numai după ce se va răci complet, chiar a doua zi, mai bine.

Pentru cremă, se prepară mai întâi frișca. Se mixează smântâna proaspătă cu praful de sare și apoi se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat, iar când frișca este fermă, se dă la rece, pentru 30-60 minute.

Se mixează crema de mascarpone cu frișca răcită, până ce rezultă o cremă pufoasă și omogenă.

Se prepară la foc iute siropul și când este ușor legat, se dă la rece, după care se adaugă în el esența.

Blatul răcit se taie în 2-3 felii, se însiropează pe rând fiecare, începând cu cea de la bază și se unge cu crema de mascarpone.

Ciocolata se topește la bain-marie cu 1-2 linguri de ulei și apoi se îmbracă tortul cât se poate de uniform. Decorul se face cum dorește fiecare. Eu am preferat să-l decorez simplu, cu bomboane și decorațiuni de ciocolată.

Tortul se ține la rece, până ce se termină.

 

Vezi si reteta de Tort de ciocolata cu capsuni.

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru blat trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Blatul se feliază numai după ce s-a răcit complet.

3

Pentru frișcă este de preferat smântâna naturală, proaspătă și grasă.

4

Frișca nu trebuie mixată prea mult, ca să nu se transforme în unt dulce.

5

Frișca trebuie ținută la rece măcar 30 minute, înainte de a fi mixată cu crema de mascarpone.

6

Tortul este mai bun, dacă se însiropează blatul.

7

Tortul trebuie ținut la rece, până ce se termină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

19.02.2024, 18:20

Mulțumesc frumos, Laura! A fost tare bun, ne-a plăcut, dar aici sunt multe torturi grozave...

trifadalia 1

01.03.2024, 12:59

Combinatia dintre mascarpone si ciocolata, pentru mine este o delicatesa de nu ma satur.

mihaelar63 1

25.03.2024, 18:38

Ce torturi tentante prepari Rodica !!! Imi plac mult !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort bărzan