Înainte de ziua Sf. Valentin, un tort cu multă ciocolată este tot ce poate fi mai de dorit.
Pentru Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, mascarpone, smantana, ciocolata.
Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone
Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare, până ce iau volum. Apoi se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat și se mixează întruna. Se adaugă apoi pe rând gălbenușurile și se mixează până ce zahărul nu se mai simte. În continuare se adaugă făina ”în ploaie”, apoi cacaua, se uniformizează compoziția și se toarnă în forma de copt.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu și se lasă până ce blatul crește și se rumenește frumos. Când este gata, se oprește focul, dar se mai lasă tava acolo, cu ușa cuptorului deschisă, pentru ca blatul să se acomodeze cu temperatura din bucătărie. Blatul se va felia numai după ce se va răci complet, chiar a doua zi, mai bine.
Pentru cremă, se prepară mai întâi frișca. Se mixează smântâna proaspătă cu praful de sare și apoi se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat, iar când frișca este fermă, se dă la rece, pentru 30-60 minute.
Se mixează crema de mascarpone cu frișca răcită, până ce rezultă o cremă pufoasă și omogenă.
Se prepară la foc iute siropul și când este ușor legat, se dă la rece, după care se adaugă în el esența.
Blatul răcit se taie în 2-3 felii, se însiropează pe rând fiecare, începând cu cea de la bază și se unge cu crema de mascarpone.
Ciocolata se topește la bain-marie cu 1-2 linguri de ulei și apoi se îmbracă tortul cât se poate de uniform. Decorul se face cum dorește fiecare. Eu am preferat să-l decorez simplu, cu bomboane și decorațiuni de ciocolată.
Tortul se ține la rece, până ce se termină.
1
Ingredientele pentru blat trebuie să fie la temperatura camerei.
2
Blatul se feliază numai după ce s-a răcit complet.
3
Pentru frișcă este de preferat smântâna naturală, proaspătă și grasă.
4
Frișca nu trebuie mixată prea mult, ca să nu se transforme în unt dulce.
5
Frișca trebuie ținută la rece măcar 30 minute, înainte de a fi mixată cu crema de mascarpone.
6
Tortul este mai bun, dacă se însiropează blatul.
7
Tortul trebuie ținut la rece, până ce se termină.