E și acum revin cu ceva dulce tot sezon, că tot mi- rămas dovleac de la preparatele anterioare. Spor și poftă mare! :)
Pentru Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, unt, oua, dovleac si lapte de cocos.
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de copt și se lasă la rece cca.15 minute.
Apoi se întinde între două foi de copt și se pune într-o formă rotunda de cca. 22-23 cm, apoi se dă din nou la rece cca. 10 minute, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, până prinde o crustă.
Într-un vas încăpător se bat ouăle energic cu zahărul, sarea și scorțișoara până se devine o cremă lucioasă. Se adaugă și dovleacul ras, împreună cu laptele de cocos, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se toarnă peste tarta semicoapată și se pune la copt la cca. 200 grade cca. 40 de minute.
Se servește caldă simplă sau cu o cupă de inghețată de vanilie.
Spor și poftă bună.