Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

de Constelatialeu in Bulion, 20 Sep 2023 | 2262 vizualizari

 

Pentru ca am fost rasfatata de roadele gradinii mele, rosiile fiind vedete ( nu mai zic ca asta-i ultima tura culeasa, gradina mereu ma surprinde placut, inca sunt rosii verzi doar gata sa se inroseasca) am ales pe cele mari , frumoase , ca sa le mancam, iar pe cele mai ''uratele'' le-am transformat intr-un suc mai grosut. Initial nu asta mi-a fost intentia, dar cand ma apuca migaleala profit de ea......si am ajuns sa fac un suc mai gros pe care l-am pus in borcanele cu gandul ca atunci cand fac o pizza sa-l imbunatatesc cu cimbru, busuioc sau alte condimente care ne plac, sau sa trantesc un sos la friptura adaugand piper si usturoi pisat.In fine, exista o sumedie de posibilitati sa fie folosit.
Pentru Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura sunt necesare trei ingrediente: rosii, sare si zahar.

 

INGREDIENTE

  • rosii din gradina mea (din astea am avut, cu astea am prestat) nu le-am cantarit, din cate am avut din ele am facut sucul
  • sare dupa gust
  • zahar doar daca este nevoie, la mine nu a fost ca rosiile au fost dulci
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura:

Iata cum se prepara Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

Mai intai am cules rosiile, pe cele mari si frumoase le-am pastrat sa le mancam asa crude, sa ne mai bucuram de gustul lor.

Pe restul le-am spalat, am pus o cratita cu apa pe foc si am oparit rosiile. Le-am scos din apa si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am descojit si le-am dat prin blender.

Produsul obtinut prin blendare l-am pus intr-o oala de 10 l, cred ca au fost cca 7-8 l cu aproximatie. Am pus oala pe foc la foc mare la inceput, pana cand a inceput sa fiarba, apoi am redus focul spre mic si am lasat sa scada cam o palma si jumatate.

Spre final am adaugat sare dupa gust si zahar (daca e nevoie, la mine nu a fost ), am mai lasat sa fiarba 10 min, apoi am luat borcanele spalate si uscate, am asezat o palnie larga deasupra borcanului, am asezat o strecuratoare mai deasa si am turnat din amestec in sita, cu o lingurita am amestecat pana au ramas doar semintele. Am procedat asa pana cand am terminat tot amestecul.

Am obtinut 7 borcanele de diverse dimensiuni, imi place sa folosesc borcane diferite.

Am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat in cuptor borcanele calde, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci, le-am dat instructiuni precise sa stea cumintele pana le vine randul sa fie folosite.

Sper sa va fie de folos ce am facut eu aici !

Vezi si reteta de Sos napoletan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

- Andreea - 1

26.09.2023, 12:30

Rocsi 1

29.09.2023, 20:29

Cel mai bun sos de rosii este cel facut in casa, cu rosii aromate de gradina! O minunatie care merge la foarte multe preparate!

Panacris 1

30.09.2023, 16:17

Superrr! Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna