Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat.
Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata.
Pentru a pregati aceasta Reteta de racitura - aspic de pui si de porc aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa pui, rasol porc, ceapa, morcovi, telina, usturoi.
Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc
Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.
Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.
Lasati sa fiarba 2-3 ore, indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.
Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea, iar zeama a iesit foarte limpede.
Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.
Acoperim cu zeama.
Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine integrala sau cu mamaliguta calda.
Vezi si reteta de Racituri de porc.