Reteta de preparare a papanasilor prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine

de Sidy in Dulciuri, 21 Iun 2012 | 8159 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Un desert traditional romanesc , foarte usor de facut , pufos si tare, tare gustos. Am putea spune ca este unul din desertul copilariei noastre, nu ???

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • pentru aluat
  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • pentru ornat
  • gem de afine si de visine
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un vas maricel amestecam bine toate ingredientele, le framantam bine de tot .

Luam cu lingura din compozitie si pe o suprafata data cu faina facem sul de grosimea unui deget.

Unim capetele sulului sa se formeze cerculete pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Asa fierbinti, servim cate doi papanasi cu smantana si dulceata alaturi.

Daca doriti , papanasii pot fi pudrati cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

21.06.2012, 19:51

Ella Carla 1

21.06.2012, 20:02

imi plac la nebunii papanasi,dar ii mananc mai rarut(ca-i mai dragut)

Sim0na 1

21.06.2012, 20:08

Preferatii mei!! Din pacate n-am mai papat de mult...

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de struguri