Reteta de preparare a papanasilor Un desert delicios perfect atat pentru masa in familie cat si pentru cei mai exigenti musafiri.
Reteta de preparare a papanasilor
Intr un castron se amesteca branza, grisul, faina,zaharul, ouale, sarea,bicarbonatul si zaharul vanilat.
Se obtine un aluat usor de modelat cu mana tapetata cu faina.
Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati.
Luam fiecare bucata si formam din ea cate 2 sfere, una mai mare si una cat o nuca.
Din cea mai mare formam un cilindru.
Punem uleiul la incins si prajim bucatile de aluat pe ambele parti ca la gogosi.
Scoatem pe o tava cilindrii si punem peste ei dulceata, deasupra punem sfera iar deasupra smantana din belsug, stropim totul cu dulceata su servim calzi.
1
Se poate folosi orce fel de dulceata insa eu o folosesc pe cea de maciese.
2
Daca raman pe a doua zi se pot incalzi la microunde.