Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Aug 2023 | 5839 vizualizari

 

Combinatia crema de ness – frisca, este o combinatie pe sufletul meu. Sper sa va placa si voua!
Pentru aceasta Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci ai nevoie de oua, zahar, nuca, faina, frisca, crema de ness.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci

Blat

  • 7 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • un vf cutit sare

Crema de ness

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon alimentar  (atentie, amidon, nu amoniac; multa lume confunda desi nu voi intelege niciodata de ce)
  • 125 gr unt

Frisca

  • 200 ml frisca lichida Pilos (neindulcita)
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri zeama lime

ciocolata rasa pentru ornat

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci

Blat

Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Pune intr-o tava hartie pentru copt. 

*Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.

Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu (165-170 grade) pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.


Crema de ness.


Mixati untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si amidonul si omogenizati.
Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.
Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata.

* Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare, pe foc, si se va omogeniza frumos.


Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.


Crema de frisca


Puneti intr-un bol frisca, mascarpone, zaharul si zeama de lime si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.


Asamblare prajitura cu ness, frisca si nuci

Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.
Deasupra acestei prajituri cu crema presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.
Este una dintre cele mai grozave retete de prajituri incercate pana acum!
Taiati prajitura doar dupa ce sta cateva ore la frigider, stergand cutitul cu laveta umeda, dupa fiecare taietura.

Vezi si reteta de  Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

laura_n 1

14.08.2023, 16:53

Deliciu! Deci, zici ca nu amoniac )))

Ksenya 1

17.08.2023, 15:17

si eu una

Rocsi 1

30.08.2023, 20:10

As manca 2-3-4 bucati fara sa respir probabil! O nebunie este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu gem