Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana este delicioasa atat sarata cat si dulce, buna si calda si rece. Sa trecem la treaba, zic.....ca de mancat am mancat-o....sa mai si scriem ca poate mai sunt pofticiosi....
Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi placinta, branza oaie, smantana, oua, unt, lapte.
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Am pregatit umplutura intr-un castron de inox, am ras branzeturile, am adaugat smantana si cele 5 oua intregi si 4 albusuri, am omogenizat totul foarte bine. Am pus la topit untul, apoi am uns foile, cate doua, am intins pe jumatate din ele umplutura ( am impartit umplutura in asa fel incat sa-mi ajunga pentru cele 6 foi ( 12 foi impartite in 6 ), am adus jumatate foilor peste umplutura, apoi am mai pliat de cate 2 ori, am asezat sulul format in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel cu restul de foi si umplutura, am asezat toate cele 6 sulurile in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand a inceput sa se rumeneasca am turnat peste placinta amestecul format din cele 4 galbenusuri si lapte si am mai lasat la cuptor pana a fost absorvit tot laptele. Este o placanta care se serveste atat calda cat si rece.