Ramen

de CookieMonster in Supe, 12 Apr 2013 | 14909 vizualizari

 

Este o supa foarte groasa si extrem de gustoasa. Originara din Japonia, aceasta supa nu este foarte populara la noi asa ca am fost nevoita sa traduc reteta :D

 

INGREDIENTE

  • 2, 5 L supa de pui
  • 2 catei de usturoi mari
  • 2 cepe medii
  • 50 g alge
  • 5 ciuperci mun
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa verde
  • 2 pulpe, 2 aripioare de pui
  • sos soia
  • sake ( sau vin alb demisec)
  • taietei rolton
  • -2 oua fierte tari
  • 3 cm radacina ghimbir sau 1/2 lingurita praf ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ramen:

1. Algele si ciupercile se pun 30 de minunte la hidrata in apa rece.

2. Intr-o oala se pun la fiert 2,5 litri de supa pui ( eu am pus 3 piepturi dezosate la fiert pe care le-am scos ulterior), ghimbir, ceapa taiata sozisori, morcovi rondele, algele si ciupercile curatate si taiate in doua.

3. Pulpele si aripioparele de pui curatate si taiate in doua se pun la rumenit in putin ulei de masline, adaugam sos de soia si sake si lasam sa fiarba. La sfarsit adaugam ceapa verde.

4. In oala cu supa se pun la fiert taieteii. Se lasa 15 minute.

Supa se serveste fierbinte impreuna cu jumatate se ou fiert si o bucatica de carne. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pofta mare

TIPS-URI

1

In reteta originala se foloseste carne de porc si nu de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu varza si dovlecei