De ce taraneasca?... Pentru ca am schimbat putin ingredientele si in loc de cascaval am pus branza framantata de oaie :). Asta insa nu i-a schimbat gustul, si a iesit o tarta buna, buna. Dupa cum stiti, imi plac tare mult ciupercile si le pot manca la orice ora, in orice combinatie :D
Dezghetam aluatul si il asezam in tava unsa cu unt.
Eu am folosit o tava patrata, dar merge foarte bine in tava rotunda de tarta. Intepam aluatul cu o furculita si il acoperim cu folie de aluminiu pe care punem cateva boabe de fasole.
Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Spalam ceapa si ciupercile si le taiem marunt.
Incingem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat adaugam ciupercile si lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper iar la final adaugam mararul tocat marunt.
Dam deoparte sa se racoreasca.
Scoatem tava din cuptor si indepartam folia. Punem umplutura in tarta si nivelam.
Presaram deasupra branza framantata sau cascaval ras.
Batem ouale cu un praf de sare si adaugam apoi smantana. Turnam peste branza. Din aluatul ramas am taiat fasiute si le-am asezat peste tarta, formand un model :).
Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem apoi din cuptor si lasam sa stea 10 minute, dupa care scoatem din tava si portionam.