In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C
In acest timp prepara umplutura: Pune la incalzit putina apa, ca sa oparesti sparanghelul. Taie partea fibroasa a sparanghelului si foloseste-o la altceva (de exemplu sa faci supa). Pastreaza cateva fire mai lungi, ca sa ornezi tarta. Pe restul taie-le bucati de 4-5 cm. Pune-le in apa care fierbe si lasa-le cam 5 minute. Scoate-le si zeama formata o poti folosi la supa.
Incalzeste uleiul si prajeste feliile de prosciutto pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le din ulei si taie-le bucati mai mici..
Bate ouale, apoi amesteca smantana. Potriveste de piper si nucsoara
Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea bucatile de sparanghel si prosciutto.
Adauga jumatate din cascaval. Presara putina nucsoara.
Toarna amestecul de oua si smantana in care ai amestecat cu o lingura restul de cascaval. Orneaza cu firele de sparanghel ramase intregi.
Coace tarta in cuptorul incins la 180 C, pentru 30 - 40 minute.
Scoate tarta din cuptor si las-o in tava 5 minute. Rastoarna tarta pe un gratar metalic si las-o la racit.