Quiche cu sparanghel

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2011 | 7637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura
  • un manunchi de sparanghel (cam 20 de fire)
  • 5 felii de prosciutto
  • 2 linguri de ulei
  • 3 oua
  • 200 g cascaval nu foarte gras, ras mare
  • 200 ml smantana grasa
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu sparanghel:

In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

 Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C

In acest timp prepara umplutura: Pune la incalzit putina apa, ca sa oparesti sparanghelul. Taie partea fibroasa a sparanghelului si foloseste-o la altceva (de exemplu sa faci supa). Pastreaza cateva fire mai lungi, ca sa ornezi tarta. Pe restul taie-le bucati de 4-5 cm. Pune-le in apa care fierbe si lasa-le cam 5 minute. Scoate-le si zeama formata o poti folosi la supa.

Incalzeste uleiul si prajeste feliile de prosciutto pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le din ulei si taie-le bucati mai mici..

Bate ouale, apoi amesteca smantana. Potriveste de piper si nucsoara

Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea bucatile de sparanghel si prosciutto.

Adauga jumatate din cascaval. Presara putina nucsoara.

Toarna amestecul de oua si smantana in care ai amestecat cu o lingura restul de cascaval. Orneaza cu firele de sparanghel ramase intregi.

Coace tarta in cuptorul incins la 180 C, pentru 30 - 40 minute.

Scoate tarta din cuptor si las-o in tava 5 minute. Rastoarna tarta pe un gratar metalic si las-o la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă