Cateva zile mi-a tot tras cu ochiul reteta asta pe pagina principala si desi nu aveam somon, am zis ca merge adaptata cu ce am la indemana. Asa ca m-am pus pe treaba si am facut primul meu "quiche" - ce interesant suna, desi nu e deloc sofisticat sau complicat :)
Mai intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea si cu untul rece taiat cubulete. Cand amestecul devine nisipos, adaugam oul si apa, cat sa putem framanta un aluat care se leaga. Il invelim in folie de plastic si-l lasam la frigider circa 45 de minute.
Pentru umplutura: amestecam branza telemea faramitata cu branza de vaci, adaugam ouale si amestecam bine. Apoi scurgem tonul de apa din conserva, la fel si porumbul si le adaugam impreuna cu ceapa taiata felii si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam cascavalul si condimentam cu putina sare si piper macinat.
Scoatem aluatul din folie si pe masa infainata intindem o foaie rotunda de marimea tavii pentru tarte+margini. Apoi o asezam in tava si cu o furculita intepam aluatul de cateva ori si il dam la cuptor ptr 15 minute la 200 de grade.
Dupa 15 minute, turnam umplutura peste aluat si il mai dam la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Il lasam sa se raceasca putin si servim cald sau rece, simplu sau cu un sos preferat.
Pofta buna!