Purcelus de lapte la cuptor

de horia in Porc, 25 Apr 2011 | 34827 vizualizari

 

Am cautat o reteta mai deosebita si-am gasit una care mi-a parut interesanta.pentru ca miel mananc cam des,m-am gandit ca la masa de Paste,n-ar fi rau daca as servi carne de porc.pare cam ciudat,dar asa am si facut.ce mi-a iesit uitati-va si dvs.

 

INGREDIENTE

  • un purcelus de lapte de aproximativ trei saptamani,dar nu mai greu de 5kg curatat
  • 100ml ulei de masline cu aroma de lamaie
  • o lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • foi de dafin sau crengi cu foi de dafin
  • putina boia de ardei dulce
  • oregano
  • un pahar 250ml vin alb
  • o lingura cu sare fina
  • daca purcelul este de calitate,nu avem nevoie de mai multe ingrediente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelus de lapte la cuptor:

Este bine daca inainte de frigere,il vom condimenta si-l vom tine la marinat o noapte,intr-un bait facut din apa,boia de ardei,oregano,sare,usturoi si zeama de lamaie.

se scoate si se aseaza de preferinta intr-un vas de lut ,uns in prealabil cu ulei de masline sau cand nu avem asa ceva,ungem cu untura.purcelul se aseaza cu fata in sus si picioarele departate,se pun peste el doi catei de usturoi taiati marunt,oregano,si doua trei felii subtiri de lamaie.

de precizat ca in tava punem un castron cu gura in jos,ca purcelul sa stea in aer,iar in tava punem cam de un deget din baitul ramas de la marinare.

se incinge cuptorul la 180grade si se introduce tava tinandu-se 1/2 ora,dupa care o scoatem si punem vinul peste purcel.o reintroducem inca 15 min,apoi intoarcem carnea  pe partea opusa,intepand-o pe alocuri cu o fulculita.

o mai tinem 40-50min,si cand observam ca este bine rumenita ,o scoatem din cuptor ,o asezam pe-o alta tava uscata si-o acoperim pana la sevire cu un servet curat sa ramana frageda si zemoasa.

se serveste ca fel principal cu orice fel de garnitura dorim.

Va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

putem inlocui vinul cu doua paharele de rom.

2

indicat este sa se prajeasca la cuptor cu lemne

3

daca doriti ca sa protejati coada,urechile si picioarele,le puteti acoperi cu o folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus de lapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

alinutzika 1

27.07.2011, 00:42

wawwww

Valclaudia 1

20.10.2012, 22:38

offfff

diaconta 1

20.10.2012, 22:47

ce dor mi-e de Horia cu retetele lui minunate sper ca nu ne-a uitat de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura