Eu cu alcoolul nu-s prieten bun, dar aşa când e cţte o zi deosebită ciocnesc cu prietenii şi gust cât să ştiu gustul. Dar la mâncat stăm altfel de vorbă
Unul dintre cele mai energizante ceaiuri negre, de exemplu, se numeste Shu Pu-erh si este un ceai post-fermentat. Acesta este o exceptie in lumea ceaiurilor pentru ca, spre deosebire de toate celalte ceaiuri care se consuma cat mai proaspete, acesta cu cat este consumat mai tarziu cu atat are gustul mai definit si mai fin. Iar gustul... este intr-adevar neconventional.
Ce este mai interesant este ca ceea ce gasim noi in comert sub denumirea de ceai negru este de fapt ceai rosu, si nu ma refer aici la rooibos. Infuzia ceaiului negru are mai degraba o culoare portocalie, spre deosebire de cel rosu care are o culoare aramie. Dar despre toate acestea si multe altele voi vorbi in articolele pe care le voi publica cat mai curand.