le-am numit pulpite de pui deoarece este partea superioara de la aripa de pui ,nu am gasit alt termen in momentul de fata :)...Am mancat ceva asemanator recent intr-un restaurant si mi-a placut la nebunie, am zis ca trebuie sa incerc si eu, dar la cuptor si mai ales in vas de ceramica. Rezultatul a fost pe masura asteptata. Va las sa probati
Pregatim sosul de condimente prin amestecare lor impreuna cu uleiul de masline ,separat punem pulpitele intr-un vas de ceramica si turnam jumatate de sos peste ele si le amestecam cu grija,apoi turnam restul de sos si adaugam apa,cateii de usturoi si frunzele de busuioc. Acoperim cu o fasie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade si lasam 15 minute,dupa care le intoarcem pe cealalta parte si le mai lasam 15 minute. Cand sunt gata se ia fasia de aluminiu si se mai lasa 5 minute .
Cand consideram ca pulpitele de pui sunt aproape gata ne pregatim de prepararea cartofilor ,pe care ai curatam de coaja si ai taiem in 4 pe lungime. Punem la incins uleiul de masline intr-un ceaun de fonta si apoi introducem cartofii si ii prajim .Se servesc alaturi de pulpite insotit de sosul care a ramas in vasul de ceramica.
Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun un gust unic, pe care cu siguranta nu-l veti uita prea curand.