Reteta am vazut-o acum cateva zile pe facebook si am modificat-o putin dupa gustul meu. Eu zic ca a iesit bine. :)
Incepem prin a spala bine pulpele si a le pune la fiert in 3/4 cani de apa. Dupa ce spumam carnea, adaugam si morcovul taiat rondele si cubul de vegeta si lasam pulpele sa fiarba cam jumatate de ora. Cand timpul a trecut, oprim focul si scoatem pulpele pe care le invelim (dupa ce s-au racit putin) in feliile de bacon si le punem intr-o tava impreuna cu un polonic de supa si cateii de usturoi tocati, acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200 de grade aproximativ (depinde de cuptoare). Intre timp tocam ardeii si ceapa si le calim in doua linguri de ulei de masline. Peste punem si orezul spalat in doua/trei ape si lasam sa se ¨tosteze¨ putin, dupa care adaugam cam trei polonice de supa si lasam la foc mic sa se gateasca (cantitatea de supa depinde de cat orez folositi, 1 cana de orez la 3 de lichid in general). Dupa aproximativ jumatate de ora, dam folia jos de pe pulpe si le lasam sa se rumeneasca putin costita de deasupra. Eu am servit pulpele si orezul si cu niste castraveciori murati langa. Pofta buna! :D