Pulpa de porc si cartofi la cuptor

de ionix in Porc, 27 Sep 2010 | 12083 vizualizari

 

dap... din nou mancare pt sot :D

 

INGREDIENTE

  • circa 1 kg de pulpa de porc
  • 6-7 cartofi potriviti
  • o ceapa mare
  • 6-7 catei de usturoi
  • un gogosar 
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml apa
  • amestec de condimente:  
  • 1/2 lingurita cu busuioc
  • un varf de lingurita cu chimen
  • sare
  • un varf de lingurita cu pudra de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc si cartofi la cuptor:

Pulpa de porc o spalam bine si o taiem felii nu foarte groase, cam de 2 cm.

Cartofii se curata, se spala si se taie-n 4.

Ungem cu ulei cartofii si feliile de carne iar apoi condimentam cu amestecul de condimente.

Asezam cartofii si carnea de porc intr-un vad de yena.

Gogosarul il dam pe masina sau pe razatoare si-l amestecam cu apa.

Turnam apa cu gogosari peste carne si cartofi.

Ceapa se taie julien si usturoiul feliute iar apoi le punem printre cartofi si carne.

Dam la cuptor la foc mic, in partea de sus, pana cand carnea se va patrunde.

Apoi vom da focul mai iute, cam la mediu, si lasam pana se rumenesc cartofii si feliile de carnita.

Se serveste cald alaturi de muraturi, salata de varza sau orice alta salata.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce