Pulpa de porc cu sos de vin

de Retete cu Margareta Cismasiu in Porc, 1 Mar 2015 | 2971 vizualizari

 

Pentru azi va propun o friptura de porc.Si nu una oarecare,ci una frageda,moale si suculenta.In general,fripturile se fac usor si repede.Asa a fost si cu aceasta friptura,iar rezultatul a fost pe masura pentru ca s-a mancat si mai repede.

 

INGREDIENTE

  • 500gr pulpa de porc,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
  • ulei de cocos
  • sos de vin:
  • 1ling zahar,
  • 200ml vin rosu
  • 200m l apa
  • sare
  • piper
  • un pic de otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu sos de vin:

Am ales o bucata de pulpa de porc.De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva cuisoare.Am pus pulpa in marinada,am acoperit-o cu un capac si am lasat-o asa pana a doua zi. Am scos pulpa din marinada si am uscat-o cu un servet absorbant.Intr-o tigaie antiaderenta am incins un pic de ulei de cocos si am pus bucata de carne.Am tras-o la tigaie pe ambele parti doar cat sa se inchida porii.

Am pus carnea intr-o tava,am codimentat-o cu sare,piper,cimbru si am dat-o la cuptor.Am tinut-o aprox.20min.astfel ca sa ramana mijlocul suculent. Cat a stat in cuptor am facut sosul de vin.Zaharul l-am caramelizat,apoi l-am stins cu vinul.Am lasat sa fiarba pana s-a topit tot caramelul.Am stropit cu un pic de otet balsamic,am adaugat apa si am lasat sa fiarba la foc mic,pana a scazut.Daca doriti mai groasa consistenta sosului,diluati o lingura de faina cu un pic de apa si adaugati peste sosul de vin.Codimentati la sfarsit cu sare si piper din belsug. A fost delicios alaturi de friptura si cartofi duchesse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc - dupa model ardelenesc