Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

de Rocsi in Oaie, 12 Apr 2015 | 6238 vizualizari

 

Uite ca am ajuns cu bine si Sfintele sarbatori de Paste. Va urez sa aveti parte de sarbatori frumoase, cu sanatate, bucurii, sufletele pline de pace si iubire! Hristos a Inviat!
Am venit cu o reteta de miel, absolut delicioasa dupa spusele alor, fradeda, aromata, ce sa mai palavragesc, o nebunie curata!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 2 cepe verzi
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 500-600 ml vin rosu
  • 1 cana apa rece
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor:

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Facem niste crestaturi in pulpa de miel, o asezam intr-un vas mai mare. Adaugam ceapa si usturoiul verde, morcovul, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, foile de dafin rupte bucatele, uleiul. Sare, piper si boia de ardei dulce, dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele, frecam bine pulpa cu toate aceste mirodenii, ii facem un fel de masaj :D Punem vinul, apa, apoi acoperim vasul si il dam la rece cel putin o zi. A doua zi, asezam pulpa intr-o tava, turnam baitul.  Spalam ciupercile, le asezam pe langa pulpa, rosiile le taiem bucati mai mari si le imprastiem in tava. Acoperim cu staniol si bagam totul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa circa 2 ore, scoatem staniolul, marim temperatura si mai lasam pulpa cat sa prinda o crusta rumena. Eu am avut o carne frageda de asta nu a durat foarte multe ore pregatirea ei, asa ca incercati carnea inainte sa o lasati descoperita. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim. Ai mei au servit-o cu sos de hrean, gogosari in otet, la alegere. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:08

Mariana

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:59

bravo !!!! Buna reteta

Rocsi 1

17.03.2018, 19:42

Mihaela, iti multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava