Inspiratia a fost Medi. Multumesc.
Pentru garnitura:
Spalam carnea apoi o condimentam cu sare, piper, curry si cimbru.
Merele le taiem feliute. Desprindem pielea si umplem pulpa cu felii de mere. Tragem pielea la loc si [unem carnea in tava in care am pus ulei.
Taiem morcovul rondele si il punem peste curcan. Adaugam feliile de mere ramase si ardeiul taiat cubulete (eu am folosit ardei din congelator).
Stropim cu putin ulei, adaugam o cana de apa si dam la cuptor.
Stropim din cand in cand cu sosul din tava. Scoatem din cuptor dupa ce s-a rumenit frumos.
Pentru garnitura:
Spalam bine orezul si il punem intr-un vas adanc in care am pus uleiul la incins. Prajim putin orezul, pana devine translucid.
Adaugam ciupercile si sosul de soia.
Adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Cand este aproape fiert adaugam cimbrul si stingem focul.
Acoperim si lasam sa stea 15 minute.
Servim cald alaturi de pulpa de curcan cu mere.