La fel de potrivit pentru provocarea, mi s-a parut acest pui.
Mic, mic, dar puternic si de senzatie. Dovada ca nu trebuie sa ai grade multe ca sa reusesti si sa cuceresti atatia oameni, cum a facut-o domnul Godina :)))
Povestea mai detaliata, o sa pun pe blog, insa acum, va las sa va delectati cu pozele care vorbesc muuult mai bine decat o fac eu!
Pregatim un vas termorezistent.
Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru.
Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt si un vrf. lingurita zahar.
Taiem usturoiul la cotor, il asezam cu partea taiata in vas. Aruncam cateva ciupercute intregi.
Mai aruncam o privire sa vedem daca e totul ok, apoi il punem in cuptor, intai la foc iute, vreo 15 minute, apoi la foc mic spre mediu, timp de o ora, poate si mai bine.
Sosul de vin trebuie sa scada, sa devina gros, aromat. Stropim din cand in cand cu sos peste puisori.
Servim cu bagheta prajita pe grill si unsa cu usturoi, salata verde si stingem cu o bere.
1
alegeti condimente dupa bunul gust
2
folositi un pic mai multa sare, ca sa absoarba si in carnita, nu va temeti ca va iesi prea sarat, ciupercutele vor prelua din excesul de sare.