Pui Valdostana cu ciuperci

de mihaelar63 in Pui, 31 Aug 2017 | 9767 vizualizari

 

 Pollo alla Valdostana este un preparat italienesc    ce-ti ramne in memorie daca l-ai zarit pe undeva  . Pana nu il gusti nu te lasi . Am fost incitata de puiul Valdostana  gatit de  Bucatarase cu experienta Ca Miha https://www.bucataras.ro/retete/valdostana-cu-piept-de-pui-9180.html  , Sidy https://www.bucataras.ro/retete/valdostana-din-piept-de-curcan-17538.html sau Criss https://www.bucataras.ro/retete/pui-valdostana-49858.html.Am folosit   ciuperci , ambele condimente date in retete atat cimbru cat si rozmarin .
  Va invit sa preparati si voi acest minunat  pui Valdostana pentru a va convinge .
  Nu este greu . Pe cuvant de Bucataras :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat maruntit
  • 3 linguri de faina alba
  • 100ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 1 pahar sos aromat -productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/sos-aromat-27184.html
  • 1 borcan ciuperci champignon taiate
  • 400 gr sunca porc
  • 400 gr cascaval
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Valdostana cu ciuperci :

  1.  Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ].
  2. Feliati sunca si cascavalul .
  3. Rosiile se spala si se feliaza
  4. Curati , spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul .
  5. Scurgeti ciupercile de lichidul in care au fost conservate si le limpeziti cu apa rece . Scurgeti-le din nou de excesul de apa .
  6. Se bate usor pieptul de pui si s econdimenteaza cu sare , piper si cimbru .
  7. Dati pieptul de pui prin faina alba si prajiti usor pe ambele parti in ulei incins .
  8. Se scot bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie .
  9. In uleiul ramas caliti usor ceapa si usturoiul tocate . Adugati ciupercile si rozmarinul si sotati -le impreuna 2-3 minute . Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. Intr-o tava ne-aderenta se pune la inceput feliile de pui . Se aseaza deasupra felii de sunca . Distribuiti peste sunca ciupercile si sosul de rosii aromat . La sfarsit se  acopera totul cu felii de cascaval si se pun felii de rosii din loc in loc .
  11.  Dati tava la cuptor pentru gratinare 15-20 minute .
  12. Pentru servire se taie portii sub forma de patrate si se decoreaza cu crengute de rozmarin verde .
  13. Serviti Valdostana de pui cu ciuperci insotita de garnitura preferata .
  14.  Noi am preferat o simpla salata de varza sa o insoteasca .
  15.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si ciuperci proaspete .

2

Brocolli ar merge minunat ca si garnitura .

3

Farmecul acestu preparat este sa fie servit cald .

Daca ti-a placut reteta noastra " Pui Valdostana cu ciuperci " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

02.09.2017, 21:21

Este o bunatateee! Eu am facut in alta varianta, am incercat sa il reinterpretez dupa cum am mancat la un restaurant!

Sidy 1

29.09.2017, 14:28

Sunt sigura ca ti-a iesit o bunatate si s-a papat tot din farfurie. Sa va fie de sanatate ! Pupici !

kytz 1

03.10.2017, 09:48

Aoleuuuuuuuu...... .....ce bunătateeeeeee!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut