Pui umplut la cuptor

de diaconta in Pui, 27 Mar 2013 | 20697 vizualizari

 

Un fel de preambul in asteptarea sarbatorii pascale.

 

INGREDIENTE

  • Un pui pentru umplut dezosat (1.500 kg)
  • 800 g ficat de pui
  • 11 oua
  • 4 felii paine uscata
  • 2 legaturi (10 fire) ceapa verde
  • O legatura patrunjel verde
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Usturoi granulat
  • Rozmarin proaspat
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut la cuptor:

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla.

Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior.

Am fiert  cinci din cele unsprezece oua.

Am fiert si ficatul.

Am taiat cubulete ficatul si ouale fierte.

Ceapa si patrunjelul le-am taiat marunt,apoi le-am prajit cu putin ulei.

Am înmuiat pâinea cu putina apa calduta,am sfarâmat-o si am pus-o peste verdeata.La fel si ouale si ficatul de pui.

Am batut cele sase oua ramase si le-am pus peste amestecul de ficat,oua si verdeata.

Am lasat pe foc pâna compozitia a început sa se închege.

Am pus apoi umplutura în interiorul puiului si am cusut pielea pentru ca umplutura sa nu iasa.

Am pus ulei si putina apa într-o tava,am pus puiul si crengute de rozmarin.

Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor.

Am lasat jumatate de ora cu folia,apoi am scos folia si am mai lasat înca o ora pâna s-a rumenit.In total l-am lasat la cuptor o ora si jumatate.

L-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Se serveste rece ca atare sau alaturi de o garnitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 17:02

claudiaO 1

17.12.2013, 17:02

tare buna combinatia de ficatei in pui am probat si eu

diaconta 1

17.12.2013, 23:15

Claudia0,asa este multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu cartofi noi