Frigarui de pui marinat in lapte de cocos ce se serveste cu sos de unt de arahide si optional orez si/sau salata verde , cartofi noi prajiti. Super delicios :)
Pieptul de pui:
Se pregateste marinada adaugand si amestecand toate ingredientele mai sus mentionate.
Se taie pieptul de pui in cubulete pe care le asezam intr-un vas, apoi adaugam marinada si lasam tot la frigider cel putin 2 ore.
Se scoate pieptul de pui marinat si se infige bucata cu bucata pe betisoarele de frigarui ,pe urma se pun betisoarele pe gratar. Sunt gata cand carnea este aurie si crocanta de-a lungul marginilor.
Sosul de unt de arahide (un fel de dip):
Se combină toate ingredientele intr-o cratiţă la foc mic (amestecul se va amesteca mai usor pe masura ce se topeste untul de arahide). Continuaţi sa amestecati la foc mic până când amestecul este neted şi cremos.
1
Inainte de toate va trebui pregatita marinada ,iar mai apoi ,dupa ce se scoat frigaruile de pe gratar,pregatit sosul de unt de arahide.
2
Frigaruile de pui se servesc pe frunze de salata verde, decorate cu frunze de coriandru proaspăt, şi însoţit sosul/sau de unt de arahide (si optional orez fiert si/sau salata).
3
Am postat imagini de pe internet fiindca am facut reteta asta cum 1 an si nu am facut poze.