Pui Rosé

de adnia in Pui, 12 Ian 2013 | 4511 vizualizari

 

Va propun o mancare foarte rapida si gustoasa, pe care n-am mai facut-o de mult. Este de fapt arhicunoscutul pui cu sos bechamel si cascaval, dar caruia i-am dat o frumoasa nuanta rosé!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de pulpa superioara de pui
  • 1 cubulet de unt
  • 2-3 linguri de faina
  • sare, piper, paprika dupa gust
  • 75 ml lapte
  • 50 gr. cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Rosé:

 

Am pus pulpele de pui in vasul roman (acesta fiind smaltuit, n-a mai fost nevoie sa-l cufund in apa in prealabil), le-am sarat si piperat, am adaugat si dafin, apoi le-am introdus in cuptorul rece, dar la care am pornit focum mediu, urmand sa cresc temperatura pe masura ce s-a incalzit vasul.

Intre timp m-am apucat sa fac sosul bechamel: am topit untul in tigaie, am adaugat faina si am amestecat bine, iar dupa ce s-a ingrosat, am turnat putin lapte, amestecand continuu.

Am tot adaugat cate putin din lapte, pana s-a terminat, iar sosul s-a ingrosat. Acum am pus sare, piper si paprika, pt. nuanta roz. Am scos pulpele  din cuptor, am adaugat sosul si cascavalul ras, apoi le-am mai lasat in cuptor sa se rumeneasca (5-7 min.). si a fost gata de servit!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Rosé" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval