Asa se cheama reteta dar eu a trebuit sa-l "trag" pe un borcan deoarece era prea mare si nu intra in cuptor.
Puiul se curata si se spala bine.
Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta.
Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora.
Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul pe borcan.
Am legat pulpele sa stea fixe si l-am pus intr-o tava cu apa in care am mai pus din mirodenii.
Am stropit puiul cu ulei si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.
Din cand in cand se unge puiul cu zeama din tava.
Daca scade prea mult apa din tava se completeaza.
Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos este gata.
Se scoate din cuptor, se scoate de pe borcan, se desface ata si este gata de servit.
Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.
Pofta Buna!
1
Timpul de tinere in cuptor depinde de marimea puiului.