Sunt zile in care pur si simplu nu mai stiu ce sa gatesc, in care parca nu mai am nici o idee de nimic si noua nu ne mai place nimic. Dar daca pun repede niste pui la tigaie, cateva condimente si niste cartofi noi alaturi ca tot este sezonul lor, obtin mereu un preparat atat de bun ca ne lingem pe degete. Simplu si savuros!
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful.
Le spalam si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii.
Curatam cartofii si ii spalam.
Intr-o tigaie teflonata, incinsa bine, punem bucatile de pui (daca simtiti nevoia, puteti adauga si 1-2 linguri ulei, eu am preferam doar grasimea ce o lasa puiul).
Le rumenim pe ambele parti, apoi punem ceapa verde si ardeiul.
Turnam jumatate de cana cu apa si condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.
Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugam cartofii si foaia de dafin rupta in doua.
Acoperim totul cu un capac.
Mai turnam apa fierbinte cand aceasta scade de tot, mai invartim bucatile de pui.
Cand sunt bine patrunse, atat carnea cat si cartofii, punem sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat.
Amestecam bine si lasam sa scada bine lichidul, sa obtinem un sos.
Cand este gata, tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Simplu, nu?
Sa aveti pofta!