Am gasit aceasta reteta pe blogul Amei , “Ama in bucatarie” , un blog plin de toate bunatatile si de un rafinament aparte, pe care il indragesc foarte tare. Mi-am zis de cand l-am zarit ca trebuie sa il incerc o data si ieri a sosit si randul puiul la cuptor facut in unt si lapte dupa o reteta Jamie Oliver.
Spalam bine puiul si il stergem cu un servet absorbant. Saram bine puiul si apoi il prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-l pe toate partile pana devine auriu. Cand este rumenit il mutam in tava, eu am folosit si acum vasul roman ca nu pot reunta la el pentru nici o friptura.
Turnam peste el apoi o cana cu lapte, punem cateii de usturoi ( eu i-am taiat mai mici ) adaugam 100 grame de unt taiat bucatele si punem peste el frunze de salvie.
Lasam la cuptor o ora si jumatate, eu am lasat prima jumatate de ora cu capac desi nu prevedea reteta si apoi fara la foc mediu, punand din cand in cand cate o lingura de amestec din tava sa nu se usuce.
A iesit un pui cu o crusta foarte crocanta si un interior fraged si foarte bun, nici nu credeam ca o reteta asa simpla sa dea un rezultat asa bun. Recomand cu caldura reteta, merita testata. Am servit cu un piure de cartofi sa fie mai lejer si o salata de cruditati