Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati, spune Anisoara, o veche prietena a noastra.
O reteta care se perepara foarte usor: se curata bine puiul , se spala si se pune la macerat in bere pentru o ora.
Se repartizeaza pe tava un strat de sare , puiul se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul lui, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu bine cu sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). Dupa ce se rumeneste bine deasupra , se intoarce si se rumeneste pe cealalta parte.
In timpul coacerii puiului , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceata intrebare. Sarea se arunca .
Se scoate puiul din sare , se taie in bucati si se serviste la masa cu compot de struguri alb, care sa fie preparat dulce.
Este o reteta foarte reusita de preparare a puiului. Puiul nu se primeste sarat, isi ia sare atit cit e necesar. Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati .
POFTA BUNA!!!