Multumesc Sylvia pentru inspiratie si reteta, este absolut delicios puiul pregatit asa!
Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul (din pacate pe plita cu inductie nu se poate face asta :) ) Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele puse dupa gust, se adauga verdeturile taiate marunt, usturoiul dat pe razatoare si se omogenizeaza bine compozitia. Se desface cu grija pielea puiului, de pe pulpe si piept, cu ajutorul degetelor si cu mare grija sa nu se rupa. Se introduce sub piele amestecul de unt si ierburi si se intinde bine peste tot, se "maseaza" si in interior si pe deasupra pana este acoperit frumos. Se fixeaza pulpele puiului sub piele si aripioarele sub pui.
Se asaza puiul intr-o tava, pe un grilaj. In tava se pun supa de legume si vinul, cativa catei de usturoi si cateva crengute de cimbru si rozmarin proaspat. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se reduce temperatura la 180 si incepe sa se stropeasca puiul cu zeama din tava. Se repeta stropirea puiului cat mai des, ca sa nu se arda si sa fie cat mai suculent.
Noi am pregatit mai multe garnituri, un sote de fasole verde cu usturoi si muguri de pin, cartofi rondele la cuptor si rosii cherry coapte.
Vedeti aici si reteta Sylviei.
1
Puteti folosi ce combinatie de condimente sau ierburi doriti, dupa gustul fiecaruia.
2
Nu asezati puiul direct in tava, pentru ca partea de jos se va fierbe mai mult in supa de legume si nu va mai fi crocanta.
3
Daca nu aveti un grilaj special pentru tava, puteti folosi direct grilajul cuptorului si asezati tava dedesubt. Puteti aseza puiul pe tije de telina sau morcovi intregi.