Pui indian Korma

de Sidy in Pui, 12 Feb 2013 | 6645 vizualizari

 

Puiul Korma este o reteta indiana , ce s-a preparat la inceput din carne de miel, dar prin diversificare se face acum din carne de pui.Si daca este si din pui de la tara, de casa, este si mai buna.
Korma este un tip de sos curry bogat, ce are ca ingredient de bază nuca de cocos.
Carnea este prăjită la foc puternic şi apoi gătită la temperatură redusă. În mod tradiţional, orice fel de mâncare în care legumele sunt înabuşite în apă, supă şi iaurt sau smântână, poartă denumirea de korma.

 

INGREDIENTE

  • Un pui de casa-mai putin pieptul
  • 2-3 cm radacina ghimbir
  • un varf cutit ghimbir pudra Kotany
  • 150 ml iaurt degresat
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 catei usturoi
  • 2 ardei iuti mari
  • 1 lingurita chili iute Kotany
  • 1/2 ardei rosu kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g ceapa taiata felii
  • 1 lingurita rasa coriandru macinat
  • 1/2 lingurita rasa piper alb Kotany
  • 1 lingurita curcuma(turmenic)
  • 250 ml supa de carne calda
  • 75 g nuca cocos
  • 1 ligurita rasa sare de mare
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui indian Korma:

Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata.

Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in blender si se mixeaza bine.Golim amestecul intr-un bol si-l dam deoparte.

Cele 450 g de ceapa taiate julien se pun intr-o tigaie nonaderenta cu doua linguri cu apa si o sotam bine pina isi schimba putin culoarea(galben-maronie), apoi cu o lingura cu gauri o scoatem si o punem deoparte.

In aceeasi tigaie punem uleiul, curcuma, piperul si coriandrul, agitam tigaia si adaugam apoi puiul cu marinada de iaurt cu ghimbir.

Marim focul aproape de iute , cam 10 minute , amestecand din cand in cand.Adaugam pasta din blender si dam focul mai mic , apoi adaugam supa si nuca de cocos.Lasam sa dea in clocot.

Adaugam ceapa sotata si dam focul la mic , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba carnea cam o ora. Fiind pui de casa fierbe mai greu.

Cand puiul este gata, stingem focul si turnam zeama de lamaie, apoi servim cu orez cu legume.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui indian Korma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Doinavar 1

14.02.2013, 19:12

Super reteta.
De ce nu se foloseste si pieptul?

diana_k 1

14.02.2013, 21:59

o reteta foarte buna

Sidy 1

15.02.2013, 09:16

Doinavar...din piept facem alte bunatati !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui indian cu orez