M-am trezit cu gandul sa fac pate de casa, insa am sfarsit prin a face un cus- cus delicios cu pui, daca nu ati incercat cus-cus pana acum, va recomand cu incredere, este foarte bun si usor de facut.
Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata le scoatem, iar in uleiul care a ramas vom pregati cus-cusul conform instructiunilor de pe pachet si anume, se caleste cus-cusul in 30 ml ulei pana incepe sa se rumeneasca, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Cand cus-cusul este fiert, condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel tocat fin.
Separat calim ceapa si usturoiul taiate marunt in 2 linguri de ulei de masline, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete mici, lasam se caleasca impreuna, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul si o cana cu apa si lasam sa fiarba impreuna. Cand a inceput sa scada din apa, adaugam si pulpele pe care le-am dezosat intre timp, punem capacul si mai lasam vreo 10 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc si asezonam cu patrunjel proaspat tocat fin. Servim alaturi de cus - cus. Pofta buna!!!!