Ieri am preparat aceasta mancarica,care noua ne place tare mult.Stim ca e post,dar cum la noi postul se tine miercurea si vinerea(valabil pt cei mari),m-am gandit ca totusi poate mai sunt pofticiosi care postesc ca noi :))).
In prima faza taiem cubulete pieptul de pui, apoi trecem la legume: ceapa o maruntim, ardeiul il taiem cubulete, iar morcovii si telina le dam pe razatoare. Inabusim legumele vreo 5 minute, adaugam apoi si pieptul de pui cubulete pt inca vreo 3 minute, dupa care completam cu apa cat sa le acopere. Lasam apoi sa fiarba la foc mediu, sub capac. Cand este fiarta carnita, adaugam bulionul, tarhonul, cimbrul, sarea dupa gust si mai lasam sa dea cateva clocote pt a se forma mai bine sosul. Oprim focul si punem patrunjel din belsug, eu de data asta am pus patrunjel uscat, dar il prefer pe cel verde .
Eu prepar cus-cus-ul in timp ce se face si mancarica de pui. Punem intr-o oala (tigaie inalta,in cazul meu) cele 3 linguri de ulei, adaugam cus-cus-ul si il lasam vreo 2 minute, amestecand mereu, adaugam apoi o cana de apa si punem capacul, amestecam destul de des, iar cand apa scade punem cate o jumatate de pahar de apa. Dupa ce punem apa iar punem capacul, mai amestecam intre timp si tot asa pana am pus cele 3 pahare de apa. La sfarsit punem sare dupa gust si servim langa puiul cu sos.
Pofta buna!
1
Eu folosesc cus-cus de la Monte Banato,imi place ca e mai marunt si nu se umfla foarte tare.
2
E posibil sa mai aveti nevoie de putina apa,depinde si de cus-cus-ul care il aveti.