Pui cu sos de struguri si fasole verde

de Anamaria7 in Pui, 9 Oct 2010 | 4256 vizualizari

 

Probabil multi vor ridica din sprancene cand citesc titlul, dar e sincer f BUN! Am revenit la facultate, la Cluj :| fara cuptor in camin se reduc posibilitatile de experimente culinare... Si gatitul doar pentru mine e mai putin entuziasmant. Dar macar pot sa incerc toate traznaile de combinatii, nu are cine stramba din nas :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 gr fasole pastai
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr struguri dulci (preferabil negri, cu samburi mici)
  • 200 ml apa 
  • 4 lg faina
  • sare, piper
  • 4 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de struguri si fasole verde:

Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie incingem 2 lg de ulei si rumenim bine carnea cu usturoiul usor zdrobit. Cand e gata, scoatem puiul din tigaie.

Intr-o oala, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem fasolea pastai, apoi o scurgem de apa. Boabele de struguri se curata de pe ciorchine si se taie in doua (eu am lasat jumatate dintre ele intregi).

Punem in tigaie celelalte 2 lg de ulei si calim ceapa verde taiata rondele. Cand s-a muiat, adaugam strugurii si lasam inca putin la calit, apoi acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca vreo 3 minute. Intre timp, intr-un bol amestecam faina cu cei 200 ml de apa pentru sos. Adaugam compozitia in tigaie amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, saram si piperam si luam de pe foc.

Sosul se poate adauga imediat peste pui.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa eliminam samburii strugurilor. Eu nu am avut timp de migaleli, dar am ales struguri potriviti, nu m-au deranjat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de struguri si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.10.2010, 12:56

nadina73 1

10.10.2010, 17:42

interesanta combinatie

mihaelar63 1

19.10.2010, 00:30

interesanta combinatie cat despre farfurie ce sa spun , maine merg in Cluj , ascunde-o bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii