Asa, ca pentru un pranz de duminica, vin cu o reteta de pui cu sos cremos de rosii, spanac si parmezan.
Pune la topit untul intr-o tigaie mare.
Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu.
Scoate puiul pe o farfurie.
Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan:
In acelasi vas adauga sosul de rosii, usturoiul tocat marunt, lingura de smantana, amesteca si lasa sa dea doar cateva clocote.
Redu temperatura de gatit si adauga o mana sau doua de spanac verde. Amesteca pana spanacul se inmoaie. Gusta si daca e cazul mai condimenteaza cu sare, piper si putin oregano.
Pune bucatile de pui in sos si lasa la gatit inca 10 minute (pana e carnea bine patrunsa).
Opreste focul, adauga parmezan ras peste fiecare bucata de pui si acopera vasul cu capacul, cat sa se topeasca parmezanul.
Serveste puiul cu sos de rosii, spanac si parmezan cu o garnitura de orez, piure de cartofi sau peste o portie de paste.