Pui cu rosii si usturoi

de laura_n in , 23 Iun 2018 | 6322 vizualizari

 

Atunci cand am un pui de curte, incerc sa il exploatez la maxim, astfel ca in prima faza, il portionez si il fierb cu cateva legume. Supa rezultata o pregatesc cu taitei sau galuste, iar carnea o prepar cu sos sau fac un pilaf.
Asa s-a intamplat si de aceasta data, am pregatit pui cu rosii coapte si mult usturoi. Carnea fiarta dinainte nu are aceeasi savoare, asa ca am apelat la cateva condimente de la Delikat!
Pot sa spun ca adauga savoare gustului, iar noi ne-am bucurat de un pranz absolut delicios!
Gama de condimente Delikat este extrem de variata: ierburi aromatice uscate natural, mixuri de condimente pentru toate gusturile, toate menite sa imbogateasca si sa desavarseasca gustul mancarurilor.
Va recomand sa le incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte
  • 1/2 kg rosii de gradina (bine coapte)
  • 1 capatana usturoi (nou)
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg mix Ierburi cu boia Delikat
  • 1/2 lgta chilli Delikat
  • sare (daca mai e nevoie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rosii si usturoi:

Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa.

Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite (destul de usor in cazul rosiilor foarte coapte) si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie mare, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga portiile de carne, se rumenesc usor. Peste carne se adauga rosiile, usturoiul si 1 lg mix ierburi de la Delikat si un praf de chilli Delikat.

La inceput, focul trebuie sa fie moderat spre mare. Se lasa sa se patrunda usor, apoi se preseaza usor feliile de rosii cu o lingura de lemn.  Datorita continutului de apa din rosii, se va forma un sos in tigaie, numai bun pentru a gati suficient carnea. Din acest moment, se reduce focul si se lasa pana scade sosul. Daca mai e nevoie, se adauga sare.

Intrucat am folosit carne fiarta deja, am lasat pe foc pana a scazut sosul si a devenit extrem, dar extrem de gustos.

Daca se foloseste carne proaspata, se lasa mai mult sa fiarba pentru a se patrunde bine carnea.

Se poate servi cu legume, noi am servit cu garnitura de cous cous.

A iesit gro-zav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa