Pui cu pleurotus

de bucatarimcudiana in Pui, 18 Feb 2013 | 3426 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamie Oliver din seriile de mancaruri rapide.
Daca nu am avut timp sa o postez pentru ziua indragostitilor, o propun pentru Dragobete, 1 martie , 8 martie, sau mai bine o faceti cand aveti timp.......... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • ~300 gr.ciuperci pleurotus
  • 10 rosii cherry(sau cate vreti)
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • condimente dupa gust si preferinte
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pleurotus:

Pieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire.

Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc iute, se adauga ciupercile care se rup cu mana, nu trebuie sa fie bucati mici, se reduce focul, se acopera cu un capac si se lasa pana scade sosul.

Intre timp se amesteca si se gusta daca mai necesita sare. Tot procesul asta dureaza destul de putin cam 10 min.Puiul si ciupercile se scot pe farfurie, se pune parmezan ras deasupra si se pastreaza la cald. In aceeiasi tigaie se pun rosiile cherry si se perpelesc putin , atat cat sa se adune toata aroma ramasa in tigaie, se scot pe farfurie, se presara parmezan ras, si patrunjel verde tocat fin (eu nu am pus patrunjel, pentru ca ai mei consumatori nu le place :( )

TIPS-URI

1

nu ezitati sa o faceti, eu zic ca este pe placul tuturor, plus ca poate fi adaptata gusturilor.

2

se poate pune un catel de usturoi zdrobit , dupa care se scoate din tigaie, doar pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne de pui