Pui cu mere la cuptor

de adriana_bobu in Pui, 23 Ian 2011 | 7585 vizualizari

 

Am considerat ca pentru masa de duminica puiul e foarte potrivit..mai ales ca am scos si o supa foarte buna din el...

 

INGREDIENTE

  • un pui de cca 1,5 kg
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • o telina
  • o ceapa
  • 2 cartofi
  • o lingura vegeta
  • taietei
  • 3-4 mere
  • stafide
  • un paharel Wiski
  • o lingura miere
  • piper, cimbru, boia si putina vegeta
  • un pahar de vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mere la cuptor:

Am spalat bine puiul si l-am pus la fiert pentru 30 min intr-o oala , alaturi de radacinoasele curatate (morcov,patrunjel,telina......)si o lingura de vegeta.

Dupa cele 30 min, l-am scos pe un platou si l-am uns cu miere, cimbru, vegeta, boia , piper, apoi l-am stropit cu wiski, si l-am pus in tava in cuptor alaturi de merele curatate de samburi si umplute cu stafide iar in tava am pus un pahar cu zeama de supa si un pahar cu vin. L-am lasat inca 30 min in cuptorul incins. 

In timp ce puiul se rumenea in cuptor, am fiert taieteii intr-o alta oala cu apa si putina sare, i-am limpezit si i-am scurs si apoi i-am adaugat in supa obtinuta din fierberea puiului cu legume. Am presarat si putin patrunjel verde tocat.

Rezultatul a fost grozav : o supa buna si un pui rumen...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ela 1

31.01.2011, 01:03

carmenvlad 1

31.01.2011, 05:43

Aroma merelor coapte si puiul rumenit cu crusta de miere, o combinatie mai mult decat reusita. O bunatate de fripturica!!!!!!

oblesniucviorica 1

31.01.2011, 14:31

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu piept de pui